Priser – Forlag

Priser er vejledende. Ved komplicerede bestillinger, kan der forventes merpris. Endelig pris aftales forud for påbegyndt arbejde. Forespørgsler er ikke bindende, men det er endelige bestillinger.

BEMÆRK!
Priser herunder er vejledende og gælder illustrationer produceret til kommercielt brug /printet i større antal, såsom bog forsider, merchandise og andet til PR eller salg. Se venligst vilkår nederst på siden – ved indgået aftale forventes det, at mine vilkår er læst og overholdes.

Bog Covers:
– Forside: 3000 Dkr
– Cover med illustration på for- og bagside: 4000 Dkr
– Komplet cover med opsætning til tryk, stregkode mm (pdf): 4500 Dkr

Andet til bøger:
– Fantasy kort: fra 1800 Dkr
– Vignetter: fra 599 Dkr

PR materiale:
– Klistermærke: 1800 Dkr
– Postkort: 1800 Dkr
– Bogmærke: 1800 Dkr
– A4 plakat: 3000 Dkr
– A3 plakat: 4000 Dkr
– Andet: spørg efter pris!

Porto er aldrig inkluderet i opgavens pris.
Jeg er pt. ikke moms registreret.

Digital eller traditionel:
Jeg laver altid digitale illustrationer til kommercielt brug, medmindre andet aftales på forhånd. Dette gør redigering og justeringer meget nemmere. Man kan dog sagtens bestille opgaver i traditionelle medier, her ligger prisen typisk 30-50% højere end den digitale pris.

Levering:
Medmindre andet aftales, leveres illustrationer som CMYK i 300dpi via WeTransfer. Bleed er forhåndssat til 2 cm. Det er kundens opgave at varsle om ændringer til mine standarder, ligesom det er kundens ansvar at downloade og gemme filen. Jeg gemmer arbejdsfiler i max 1 å efter opgaven er fuldført.

Skitser og rettelser.
Som udgangspunkt får alle kunder tre rettelses runder, hvilket i langt de fleste tilfælde er nok til at opnå det ønskede, færdige resultat. Første runde er en eller flere skitser, alt efter hvor klart konceptet står frem. Hvis der er store tvivl om visuelle elementer, har kunden ret til at bede om 3 thumbnail (råskitser) – flere kan laves til merpris.

Anden runde er en rengjort og tilpasset skitse med farver. Og tredje runde umiddelbart før levering af det endelige værk. Naturligvis ønskes flest mulige fejl og misforståelser rettet til tidligst muligt i processen for at undgå extra arbejde til mig.

Såfremt kunden vedbliver at have extra rettelser, tilføjelser og lignende, tilskrives der et gebyr på 350 Dkr per extra rettelses runde. Kunden varsles herom, inden dette gebyr træder i kraft. Tillæg (fx. flere karakterer, udvidet baggrund m.m.) vil medføre merbetaling efter aftale.

Man kan sagtens bestille lag opdelte illustrationer såvel som alternative baggrunde mm., MEN det bør nævnes inden projektet går i gang, ellers vil dette medføre merpris og rykning af deadline.

Betaling.
Faktura sendes, når opgaven er fuldført og forventes betalt inden for 10 dage.
Hvis der er tale om en ny kunde, større opgaver eller covers til fx book on demands bestilt af forfatter selv, forbeholder jeg mig ret til at bede om dele af eller hele beløbet betalt på forhånd. Typisk udbedes et depositum på 500kr eller 10% af aftalte pris.

Der kan betales via mobilepay, paypal eller bank overførsel.

Anvendelse og rettigheder.
Ved kommercielt brug er det indforstået, at illustrationer (fx til bogsider) trykkes i større oplag.

Jeg giver tilladelse til at illustration må trykkes på det aftalte medium i ubegrænsede oplag (gælder uanset om der trykkes 100 eller 100.000 styk), ligesom cover illustration må anvendes både uden på og inde i bogen, så længe købers redigering er på et absolut minimum. Illustrationen må også anvendes til GRATIS PR materiale såsom bannere, bogmærker og andet merchandise, der uddeles af kunden ved messer og lignende uden indtægt heraf.

Fantasy kort må også specifikt anvendes til tryk i flere udgivelser, hvis købt til en serie. Dette gælder dog kun ved serier udgivet af samme forfatter og samme forlag – kontakt mig for aftale ved skift af forlag eller tryk i udlandet.

Illustrationen må IKKE anvendes til salgsbar merchandise, medmindre dette er en del af den aftalte opgave.

Altså må kunden ikke sælge krus, postkort og plakater mm. med illustration lavet til andet emne. Hvis man ønsker at gøre dette, kan vi lave et tillæg til den originale opgave mod merbetaling. Her kan jeg også hjælpe med eventuel redigering og tilpasning af emnet.

Det forventes, at al efterredigering foretaget af kunden er på et absolut minimum og at der ikke ændres på farver, opsætning eller males oven på mine illustrationer uden min godkendelse. Som illustrator er det vigtigt, at jeg personligt kan stå inde for slut produktet og anvende det i min port folio.

Rettigheder til tryk kan ikke videresælges til andet forlag, firma, forfatter eller privatperson uden mit samtykke. Dette gælder også tryk i udlandet. En ny aftale og videresalg af rettigheder kan dog nemt indgåes og ville ikke nødvendigvis koste extra – spørg eventuelt hvis dette skal klarlægges ved bestilling.

Offentliggørelse.
Medmindre andet er aftalt, må jeg offentliggøre en illustration, efter kunden selv har trykt og offentliggjort sin udgivelse.

Det forventes at kunden ALTID giver credit til mig som illustrator; både i kolofonen på bøger og ved visning på sociale medier. Benævn mig gerne som Luise A. Jensen /RavicaArt og link til min side eller sociale medier.

BEMÆRK!
Kunden skal bekræfte at mine vilkår er læst og godkendt, før jeg begynder på en opgave. Dette gælder som en kontrakt mellem mig og kunden. Hvis det ønskes, kan vi også skrive en specifik kontrakt i papirform.